Kattengras dankt zijn naam aan de grote aantrekkingskracht die hij op katten heeft. Het voordeel hiervan is dat je huisdier andere kamerplanten met rust laat. Dit gras komt van oorsprong uit de moerassen van Oost-Afrika. Hij wordt ook wel Parapluplant genoemd omdat het blad als een parapluscherm op de stengel zit. Verzorg je hem goed, dan geeft hij kleine, bruine bloemetjes.
De Pogonatherum Monica, ook wel Kamerbamboe genoemd is een vrolijk plantje met veel geelgroene blaadjes. Voor een mooi, vol effect, plaats je drie planten in 1 grotere pot. Los zijn ze ook leuk, bijvoorbeeld in een aantal, kleine potjes naast elkaar. Kamerbamboe kan flink groeien.
De Dracaena Fragrans Compacta heeft een wat kleiner blad dan andere Drakenbloedbomen. Deze Compacta heeft verschillende kruinen, waardoor hij wat minder 'woest' overkomt dan zijn broertjes. Hij heeft een mooi, egaal groen blad. Uit de beschadigingen van het blad van de Drakenbloedboom vloeit rode hars; daaraan heeft hij zijn wat lugubere naam te danken. De Dracaena is van oorsprong afkomstig uit Afrika, Zuid Amerika en Zuid-Oost Azië. De Dracaena zuivert de lucht als de beste. Iedereen zou deze plant daarom in huis moeten hebben!
De Waaierpalm heeft zijn naam te danken aan de waaiervormige en lichtgroene bladeren. Hiermee haal je echt een stukje jungle in huis.
Verzorging van deze groene planten
Kattengras is een subtropische moerasplant. Hij houdt dus van veel water. Zet hem gerust met zijn voeten in het water, maar zorg er wel voor dat de onderkant van de stengels droog blijven. Af en toe de plantenspuit erop zetten, doet hem ook goed. Kattengras houdt verder van veel licht, maar zet hem 's zomers niet in de volle zon. Kattengras doet het uitstekend in een lichte slaapkamer of in de keuken.
Zet de Bamboe op een lichte plek, maar niet direct in de zon. Het is een tropische plant en houdt dan ook van een vochtige warmte. Hou hem wel uit de tocht en zet hem niet dichtbij de verwarming. Dan kan hij uitdrogen. Zo nu en dan onder de plantenspuit vindt hij lekker. Zorg dat de kluit vochtig blijft, maar let er wel op dat hij geen 'natte voeten' krijgt.
Zet de Drakenbloedboom niet direct in de zon, maar wel in het licht. Zorg dat hij het niet kouder heeft dan een graad of 13C. Let goed op: de Dracaena is namelijk giftig voor kinderen en huisdieren. Geef de plant pas water wanneer de grond indroogt. De Drakenbloedboom slaat water op in zijn stam, hij kan dus wel een stootje hebben. Geef de plant in het groeiseizoen eens in de zes weken extra voeding.
De Waaierpalm staat graag op een lichte plek, maar niet direct in de zon. Je mag de plant flink water geven, zeker in de zomer, maar voorkom dat de wortels nat staan. Af en toe sproeien doet hem goed.