De Ficus Green Kinky, of Ficus Benjamina is een groene plant, met veel blad en een korte stam.
Bergkoffie of Coffea Arabica komt oorspronkelijk uit Ethiopië. Het is de eerste Koffieplant door de mens geteeld en nog steeds de meest voorkomende. In het wild pakt hij de ruimte, maar thuis kun je hem makkelijk in toom houden. Zet hem naast de koffiemachine of bij het keukenraam. Als de plant het goed doet, krijgt hij na ongeveer vier jaar mooie, witte bloemen. Wil je je eigen koffiebonen kunnen plukken? zorg er dan voor dat de bloemen worden bevrucht.
De Alocasia Polly heeft met zijn flinke bladmaat een passende bijnaam: Olifantsoor. Alocasia is familie van de Aronskelkfamilie. Het is een tropische plant met een helder groen blad. Rond de evenaar wordt hij gegeten, maar bij ons brengt hij vooral sfeer in huis. Vanwege de opvallende, witte nerven op zijn verder groene blad, wordt de Alocasia ook wel Skeletplant genoemd.
De Ficus (Benjamina) Natasja heeft veel blad en is een mooie, groene plant. Wij hebben de Ficus overigens ook beschikbaar in verschillende andere losse varianten.
Verzorging van deze groene planten
De Ficus houdt wel van een zonnetje, maar staat er liever niet direct in. Zorg ervoor dat de plant in de hete zomermaanden in de halfschaduw staat. Heeft u de Ficus eenmaal op een mooie plek gezet, laat hem daar dan staan. Een Ficus houdt niet van veel verplaatsen, ja mag hem natuurlijk wel draaien. Een Ficus houdt van veel water.
Zet je Koffieplant lekker in het licht. Hij mag achter het raam, maar plaats hem niet op het zuiden. Zorg dat de kamertemperatuur constant blijft. Hou in het groeiseizoen (lente en zomer) de grond een beetje vochtig. Geef liever vaker kleine beetjes water, dan af en toe veel. Je kunt de blaadjes glanzend houden door af en toe even te sproeien.
De Alocasia, of Olifantsoor, houdt van water en staat graag op een lichte plek. Zet hem echter niet in de felle zon. Laat de kluit niet droog worden. Staan er druppels water op de bladpunten? Dan geef je te veel water! Het blad groeit naar het licht toe. Als hij scheef groeit, draai hem dan om. In de lente en de zomer geef je hem twee keer per maand wat plantenvoeding.